Ihlara Tur; Goreme Panorama, Derinkuyu Underjordisk by, Ihlara Valley vandring, Belisirma Lunsj,   Yaprakhisar Panorama, Selime Kloster, Pigeon Valley.
   Röd Tur; Goreme frilufts- museum, Rose Valley vandring, Cavusin- gammel by , Pasabag Fairy Chimneys, Avanos keramikk- verksteder, Devrent Valley, Cappadocia vin- fabrikk, Uchisar.
   Vi arrangerer også private turer: Bare spör oss.

Ballongtur i Cappadocia
En tur i varmlufts-ballong er en erfaring helt uten sidestykke. å fly i höyder på ca 1500 fot, fölelsen kan knapt beskrives, så stille og med en fantastisk utsikt. Man svever over markene og stiger sakte over tretoppene og kjegleformasjonene höyt opp fora a se soloppgangen, og dypt ned i dalene.Det er som i en dröm, sveve over dette unike landskapet og vere i total harmoni med omgivelsene.

De dype dalene er en utfordring for piloten, og han vil pröve å gå dypt ned i dem for at du skal få oppleve denne unike naturen fullt ut.Ballong- turer er unike opplevelser, og man opplever årstidene på en spesiell måte fra luften, man kan  oppleve å plukke frukt fra trerne om forholdene er gode.!


Om ballongturen; Dette er noe av det beste man kan oppleve i Kappadokia. Turen starter tidlig om morgenen ca kl 05.00 blir du hentet på hotellet, du blir kjört til en av dalene , og mens de fyller ballongen med luft får du servert kaffe, tee og småkaker, og får informasjon om turen.Etterpå, når du er komt opp i kurven stiger ballongen til ca 1500 fot, og du vil se soloppgangen fra ballongen. Så vil ballongen gå ned i de dype dalene, mykt og sikkert. Du vil fly i ca en time, og etter landing får du et glass sjampagne og diplom med pilotens signatur. å fly ballong er en unik og vakker opplevelse.
Du vil vere tilbake på hotellet ca 07.00 – 07.30

Der er forskjellige firma som flyr og forskjellige priser.
Ta kontakt med oss,og visst du bestiller gjennom oss, så gir vi deg et godt tilbud booking@anatoliacaves.comBare si hvilket firma du önsker å fly med, så bestiller vi. Vi anbefaler å bestille på forhånd for å  vere sikker på å få plass.


  
 Aktiviteter

    Ballong turer
    Sykkelturer
    Vandre turer
    Jeep Safari turer
    Riding
    Whirling Dervishes show
    Bil, sykkel, motorsykkel og quad utleie
    Tyrkisk aften
    Hamam(tyrkisk bad)
    Transport fra/til flyplass

 
   Informansjon om Cappadocia

   

Omkring oss tårner hundrevis av koniske steinpilarer mot den blå himmelen. Noen av dem brungrå og værslitt, andre strålende i rosa, gult og grønt.Oppetter de glatte veggene gaper vindusglugger og døråpninger ut av den bløte lavaen. De gir steinformasjonene utseende av menneskeansikter med øyne, nese og munn. En lav, rødgyllen sol gjør inntrykkene levende, nesten skremmende livaktige.I de svale underjordiske cellene bak steinansiktene levde munker i stille bønn og fordypning. Her fant de rom for bønn og kontemplasjon, et skjulested i en utrygg verden.

Dette unike landskapet er etterhvert begynnt å bli et av de mest ettertraktede reisemål i Tyrkia. Ja noen vil også si at dette er det største etter pyramidene i Egypt. Allikevel finnes navnet Kappadokia skjelden eller aldri på moderne kart over Tyrkia. Antikkens Kappadokia innbefattet store områder. Det som idag blir regnet for å være Kappadokia begrenser seg til lavalandskapet rundt Gøreme, Urgup og Nevsehir.
I dette landskapet som ligger så sentralt i Tyrkia, kan man komme over tidlig kristne samfunn som på genialt vis låg som øyer i en utrygg verden. Når fienden truet gikk de enkelt og greit under jorden.
I dette området ligger den som av tyrkerne blir kalt verdens eldste by, Catal Hoyuk. Rester av denne byen har vert gjennstand for omfattende utgravninger, de hører til de vesentligste innen klassisk arkeologi. Kulturen i området er eldgammel og de rike jordbruksområdene har sett mennesker komme og gå gjennom minst åtte tusen år.
Vi er i Lilleasia, fjernt og tilsynelatende utenfor den Europeiske kulturkrets. Her går skillet mellom Orient og Oksydent, mellom øst og vest. Her møttes kristendom og muhammedanisme, forskjellige folkeslag og levesett satte hverandre stevne. Her dro Aleksander den store frem på sine triumfferder mot Indus og et nytt verdensrike. Her uttalte Cæsar sine tre berømte ord;" Veni, Vidi, Vici". "Jeg kom, såg og vant".På vestkysten av Tyrkia hadde den greske og romerske kulturen noen av sine viktigste kultursentra, Pergamon, Milet og Efesus.

Den endelige utformingen av Kappadokias eventyrlandskap kom istand etter kjempemessige utbrudd fra de nærliggende vulkanene Erciyes og Hasandag for 60 millioner år siden. Et djevelsk fyrverkeri, et inferno av glødende lava. Jorden skalv, strømmer av lava og aske bredte seg over landskapet, kjølnet og størknet. Dermed var fundamentet lagt til dette naturens mesterverk, kunstnerisk modelerte Kappadokia.
De effektive verktøyene var elver, vær og vind. Fosser og stryk pløyde seg gjennom de porøse lavamassene og formet kløfter, dalfører og raviner. Steiner som hist og her var bakt inn i lavamassene, beskyttet de svakeste lavabergartene under, og kom til å danne den solide fasaden av talløse koniske pillarer. I vår tid er nedbrytingen kommt til sitt mest imponerende stadium. Tusenvis av figurer og skulpturer står meislet av vind og vær. En skog av trollske eventyrfigurer i stille meditasjon på sandfargete sletter. Men nedbrytningen fortsetter, og en dag vil alt være borte, tatt tilbake av naturen selv.
Like fasinerende som naturen selv er kultursporene i området. De finner man overalt, meislet ut i den bløte lavasteinen som boliger, munkekloster og kirker. De mange underjordiske kirkene har fresker med kjennte og ukjennte bibelske motiver. Grunnen til at de kristne slo seg ned her, så fjernt fra Palestina og andre hellige steder for kristendommen, finner vi kanskje i den raske framgangen som islam hadde i Midtøsten på 600 tallet. Innen et halvt århundre etter Muhammeds flukt fra Mekka til Medina i 622 hadde militante muslimer erobret alt fra Persia til Konstantinopels murer. Etter at Egypt og Pallestina fallt, flyktet kristne grupper til Tyrkias indre deler. Det var også indre uroligheter i Tyrkia, så derfor søkte de kristne tilflukt der de kunne gjemme seg for fienden.

De mange kirkene og klostrene ble til i middelalderen. Da hadde disse kristne samfunnene sin blomstringstid.
På slutten av det 11- århundre startet tyrkiske stammer å erobre Anatolia. Tyrkerne som opprinnelig kom fra sentral-asia hadde på sine erobringsreiser nådd det som senere skulle bli deres land. I løpet av noen århundrer la de Tyrkia under seg bit for bit. Høydepunktet var da Istanbul fallt i 1453, og grunnen for det stor-osmanske riket ble lagt. I sine velmaktsdager omfattet dette riket Midt-østen og deler av Øst-europa og Nord-afrika. De kristne fikk, etter datidens forhold, dyrke sin tro under rimelig tolerante forhold. Muslimene tolererte vanligvis andre religioner forutsatt at de holdt seg innenfor sine områder og betalte skattene som var pålagt. De kristne samfunnene fortsatte sine asketiske og tilbaketrukne liv gjennom middelalderen.
Samfunnene i Kappadokia ville leve mest mulig ubemerket, og deres form for kristendom, som var preget av munkeliv og klostervesen, passet godt inn her. Munkene levde et innadvendt liv i bønn og kontemplasjon. Landskapet gav ubegrensete mulighetre, her kunne enhver med enkle redskaper grave ut sine lønnkammer i den porøse bergarten og samtidig forsvinne under jordoverflaten, utenfor rekkevidde av de sverdsvingende hordene som fra tid til annen kom farende på sine erobringsferder. De levde i et kombinert eventyrlandskap, kloster og tilfluktsrom, der livet var innstillt på gudsdyrkelse og overlevelse.
Litt sør for Nevsehir kom man ved en tilfeldighet over underjordiske byer, med gater, oppholdsrom, matlagre, kjøkken, soverom og kirker. Her var plas til tusener av mennesker. Byene strekker seg ikke bare utover i breidden, men også nedover i dybden. De er bygd i etasjer som henger sammen. Når man ville utvide gjorde man det like godt i dybden som i breidden, slik fortsatte man etterhvert som befolkningen vokste og hadde behov for større plas. I en av byene er det funnet 8 etasjer over hverandre. Den nederste etasjen ligger 80 meter under jordoverflaten. I hver by finner man også forrådsrom, brønner og luftekanaler. Disse byene ble brukt som tilfluktsrom når fienden truet, men neppe som permanente oppholdssteder i fredstid.

Kristendommen ble som kjent til i det romerske Palestina, men det var i Tyrkia den virkelig slo røtter. Paulus var født i byen Tarsør i Tyrkia, han drev et aktivt arbeid for å bringe budskapet til landsbyenen der han var på hjemmebane. Men også Filip og Johannes slet ut mange par skosåler på sine misjoneringsreiser gjennom den vidstrakte tyrkiske landsbygden. Paulus sitt arbeid her er godt dokkumentert i det Nye Testamentet og Apostelgjerningene bl.a gjennom brevene til Galaterne- Efeserne og andre "vilfarne". Etter at keiser Konstantin konverterte til Kristendommen på 300-tallet var veien staket ut for den nye religionen. De kristne ble snart etablert i det en kan kalle en statsreligion, og kom selv til å spille rollen som forfølgere, noe de gjorde også utover i det 4. og 5. århundre. 

 
Göreme

Gøreme har vert bebodd alleredefra veldig tidlige tider. På tidlig kristen tid, under forfølgelsene fra muslimbevegelsen, ble byen p.g.a sin art og beliggenhet brukt som tilfluktssted og oppholdssted for de kristne som kom til området. De eldste kirkene som er funnet, endel av dem er fallt sammen, stammer fra ca 7.århundre. Kristne og munker fannt tilhold her og laget seg oppholdsrom inne i de kjegleformede lavaformasjonene i området.

Gøreme ligger som et naturlig midtpunkt i Kappadokia-regionen, midt mellom Nevsehir, Urgup og Avanos. Disse tre byene danner et triangel der Gøreme kan nåes fra alle kanter.
Ditt møte med byen vil gi deg assosiasjoner om en mystisk verden du ikke var kjennt med. Du vil bli overrasket av forskjellige naturfenomen, og kanskje vil du tenke;"dette går ikke an å beskrive med ord"," du må være kommt til en annen planet".
Når du kommer ned fra høydedraget omkring og går gjennom lavasteinskogene, og du ser kjeglefjellene, noen av dem over 50 meter høye, fantastisk dekorerte kirker og klostre,er det vanskelig å tro sine egne øyne. Endel av kirkene er restaurerte, men fremdeles oppdages nye. Noen av kirkene er svært rikt dekorerte med freskomalerier som viser forskjellige hendelser fra Jesu liv og virke, og fra bibelen. Noen av disse kirkene kan en se ved å besøke utendørs museet, men de fineste opplevelsene får en likevel ved å vandre i "kjegleskogene". Her kan du i ditt eget tempo ta det i øyesyn som faller naturlig der og da, og bruke fantasien til å vandre tilbake i tid og oppleve din egen versjon av historien.
Her er gode muligheter for overnatting, standard fra det helt enkle som dolmatorier til luxusværelser. Mange pensjonat har grotterom, og endel tilbyr alt fra frokost til middag etter god tyrkisk tradisjon. Det er også de fleste steder mulig å få vasket klær, og enkelte har svømmebaseng.
Det er stort sett faste priser for overnatting, men standarden avgjør selvsagt pris. Ellers er det gode muligheter for å spise godt og billig på en av de mange restaurantene og pide- pizza restaurantene i byen.
Gøreme er også et godt utgangspunkt for turer rundt i Kappadokia, alt fra gåturer til endags- og flerdagsturer til fots, på hesteryggen, med skooter eller med buss ellre bil. Man kan også oppleve området fra luften ballong, en fantastisk,men forholdsvis dyr opplevelse. Her er også muligheter for å gjøre en god handel av tepper og andre håndverksartikler,hamman-besøk(tyrkisk bad), tradisjonsrik musikk, folkedans og magedans-show(tyrkisk aften)

 

 

         booking@anatoliacaves.com             HjemmesideAnatolia Cave  |  Foto album Spesielle tilbud  | Våre Tilbud Hvor er vi  |  Kontakt skjema
                                                                            Copyright © 2009 - 2010    Anatolia Cave Hotel & Pension                        Design By Kursat Demir